Vanha sananlasku sanoo: ”Ei vellillä jaksa kuin veräjälle asti, puurolla pualivälihin, mutta perunalla jaksaa perille asti.”

Tätä viisautta voisi viljellä kirpparillakin. Olen nimittäin huomannut, miten tärkeää kirpputorilla on pitää monipuolista kahvilaa. Kesällä tuli kierreltyä muutamilla kirpputoreilla pitkin Suomea ja analyysin tuloksena voin sanoa, että mitä parempi kahvila kirpputorilla on, sitä elävämpi ja menestyvämpi bisnes on kyseessä.

Kirpparin kahvilalla on siis tärkeä merkitys. Kahvila on kuin kirppiksen keidas tai lepohuone. Siellä voi viihtyä yksin tai porukassa. Ennen ostoskäyntiä ja sen jälkeen. Toisille kahvila on rauhoittumisen paikka, tuumailutauon tyyssija tai ajatusten jäsentelyn asema. Toisille taas se on paikka, jossa viihtyä sosiaalisessa ympäristössä, tavata muita samanhenkisiä tai tutustua muihin kirppari-ihmisiiin. Kahvilassa on helppo avata keskustelu. Aiheita riittää. Jutun voi aloittaa vaikkapa kysymällä, että ”onko tullut tehtyä hyviä kirppislöytöjä.”

Eihän kukaan jaksa päivän touhuja ilman virkistävää lounas- tai kahvitaukoa. Kuten alun sananparsi toteaa: perille jaksaa kunnon eväillä!

Tästä innostuneena mekin saamme pian oman lounaslistan kirpparin kahvilaan. Tarjoamme kirppariväelle keittolounaan arkisin lounasaikaan! Kirpparin kahvilassa tehdään maittavat sopat edulliseen hintaan. Tarjoamme jokaiselle maistuvia, kaikille tuttuja keittoja kotikeittiöstä! Ja mikä siis tärkeintä: sopan saa meiltä sopuhintaan! Aloitamme maanantaina 3.9. klo 11. Tervetuloa silloin porukalla syömään!

Toinen tärkeä asia kirpputorin kahvilassa on munkki. Kesti kauan tajuta, että suomalainen haluaa kahvinsa kanssa perinteisen munkin! Toki mansikkaleivokset, viinerit ja croissantitkin ovat taattuja kahvilatuotteita, mutta ilman munkkia kahvila on kuin puutarha ilman aurinkoa! Munkki on kahvilan perustuote. Munkkiin pitää toden teolla panostaa! Munkin pitää olla maistuva, sokeria rapiseva ja taatusti tuore leivonnainen!

Juuri sellaisia munkkeja saa kirpparin kahvilasta. Meidän munkit ovat nimittäin kotitekoisia. Saimme tehtyä sopimuksen sellaisen munkintekijän kanssa, joka osaa asiansa. Hän pyöräyttää kirpputorin kahvilaan arkipäivisin tuoreet munkit, joten kyllä asiakkaiden kelpaa. Hyvää on tarjolla herkkusuille.

Kirpparin kahvilan hintataso noudattaa myös kirpparin henkeä. Pidämme tuotteiden hinnat erittäin alhaisina kahvin hinnasta lähtien. Harvassa paikassa kahvin saa nykyään eurolla, mutta meillä se onnistuu. Lisäksi munkkikahvit maksaa vain 2 euroa, joten herkutteluun on jokaisella mahdollisuus. Keittolounaan hintaa tulee myös olemaan edullinen.

Kahvilassa on tarjolla lisäksi täytettyjä voileipiä. Niiden hintakaan ei päätä huimaa: kahvin ja täytetyn sämpylän tai ruisleivän saa 3,50 eurolla. Maistakaapa muuten sämpylöitä. Nekin ovat kotitekoisia ja erityisen maukkaita! Suosittelen!

Eikä kahvia tarvitse jonotella. Kahvila-asiakkaat ovat etuoikeutettuja maksamaan jonon ohi, ettei kahvi tai soppa jäähdy!

Olemme myös uudistaneet kahvilaa. Elokuun puolivälissä tiskiä jatkettiin ja nyt esille mahtuvat hyvin munkit ja muut tarjottavat. Samalla uusittiin kahvilan pöydät ja tuolit. Entiset saaristolaishenkiset, isot lankkupöydät saivat väistyä ja tilalle hankittiin modernimmat, perusvalkoiset ja mustat pöydät ja tuolit.

Lasten leikkipaikka on suoraan kahvilan yhteydessä, joten vanhemmat voivat kätevästi kahvitella lasten viihtyessä leikkipaikassa. Muistutan tässä kohtaa, että leikkipaikkaan ei saa tuoda leluja myyntipöydistä ja lapset ovat leikkipaikassa aina vanhempien vastuulla. Pyydän myös ottamaan muut leikkijät huomioon eli leikkien jälkeen leikkipaikan siisteydestä kannattaa huolehtia, kiitos!

Maistuvia alkusyksyn päiviä!

Milla, yrittäjä

Recommended Articles