Pirkan kirpputorikeskuksella kassoja vastapäätä on uusi palautuspiste.
Mikä ihmeen palautuspiste, kyselee moni asiakas.
Täytyypä hieman selventää, mikä palautuspiste oikein on.

Pääpiirteissään palautuspisteestä löytyy kahdenlaisia tavaroita:

1) Palautuspiste on se paikka, jonne kerätään kaikki ne tavarat, joissa ei ole hintalappua.
(Ennen hintalaputtomat tavarat koottiin kassan taakse löytötavarapisteeseen, mutta nyt siis palautuspisteeseen.)

2) Palautuspisteeseen viedään ne tavarat, joille ei löydy pöytää.
(Pöydänlaittajan myyntijakso on loppunut, mutta tavaroita on jäänyt kirpparille.)

MYYJÄT: Palautuspiste on siis se paikka, jossa kannattaa käydä etsimässä tavaroitaan myyntijakson aikana. Siellä kannattaa poiketa joka kerta kirpparilla käydessä, sillä eksyneitä tavaroita viedään sinne päivittäin.

ASIAKKAAT: Palautuspisteessä olevat tavarat ovat myynnissä. Jos hintalappu löytyy, sen voi ostaa normaaliin tapaan. Tervemenoa siis palautuspisteeseen penkomaan ja ostoksille.

Miksi palautuspiste on olemassa?
Pakko myöntää, että tavarat eivät aina pysy kirpparilla oikeissa myyntipöydissä vaan ne seilaavat pöydästä toiseen. Hintalapussa on toki pöytänumero, mutta siitä huolimatta tavarat eivät aina löydä oikeaan pöytään. Toisinaan vaatteita jätetään sovituskoppiin, vaikka ne olisi hyvä palauttaa aina siihen pöytään, mistä ne on otettu.
Joskus ostopäätös perutaan kesken kirppiskierroksen, ja tavara saatetaan jättää lähimpään pöytään.

Syitä on monia, sen vuoksi ”löytötavarat” kerätään nyt keskitetysti yhteen paikkaan.

Tämä helpottaa huomattavasti pöydänlaittajia. Ennen neuvoimme myyjää kiertämään kaikki kirpparin pöydät, jos joku tavara oli hukkateillä. Nyt riittää, että käy tarkistamassa palautuspisteen. Jos sieltä löytyy omia tavaroita, ne voi heti viedä omaan myyntipöytään. Jos myyntijakso on jo loppunut, ne voi kiikuttaa kotiin. Kassalle pitää tietenkin ilmoittaa, että nyt löytyi oma tavara.

Palautuspiste helpottaa myös kirpparin työmäärää. Ennen jokainen väärässä pöydässä ollut tavara kerättiin kassan taakse ja kiikutettiin yksitellen oikeaan pöytään kerran päivässä. Hintalaputtomat tavarat koottiin löytötavaroihin. Tavaroita seikkaili siis melkoisella viiveellä väärissä paikoissa.

Mutta nyt kaikki tämä on keskitetty yhteen ja samaan paikkaan eli palautuspisteeseen. Neuvoni on, että menkää rohkeasti penkomaan palautuspisteestä omat tavaranne pois! Palautuspiste on tehty pöydänlaittajien vaivojen säästämiseksi!

Kirpparin toive on, että palautuspisteessä olisi mahdollisimman vähän tavaraa ja teemme kaikkemme sen eteen että näin tapahtuu. Opastamme mielellämme pöydänlaittajia ja muita asiakkaita palautuspisteen käyttöön.

Siivoamme palautuspisteen säännöllisin väliajoin, jolloin hintalaputtomat tavarat ja lähteneiden pöydänlaittajien jättämät tavarat hävitetään.

Muistutan vielä kerran, että ottakaa tavaksi poiketa palautuspisteessä. Sieltä voi löytyä omia tavaroita tai miksei myös ostettavaa.

Kesänjatkoja kaikille,

Milla, yrittäjä

Recommended Articles