Lisäsimme kirpparille monta uutta valvontakameraa. Kirpparin joka nurkka on nyt tehokkaan valvonnan alla, kun kamerat syynäävät herkeämättä mitä kirpparilla tapahtuu. Joka sekunti nauhoitetaan, huipputekniikka ja huippulaitteet takaavat tämän. Kyse on siis nauhoittavista valvontakameroista.

Valvonta ja turvallisuus ovatkin päivän trendi. Kuljet missä tahansa, aina joku silmä vartioi sinua. Emme sitä tietenkään tiedosta - ja hyvä niin. Muuten saattaisi tulla lievästi vainoharhainen olotila. Mutta kaupunkialueella meitä ”vakoillaan” oikeastaan joka kulmassa. Valvontakameroita on ulkona, sisällä, liikenteessä, yleisissä paikoissa ja yksityisillä alueilla. Siis ihan joka paikassa!

Valvontaa on sekin, että yksityiset ihmiset elävät koko ajan sormi kännykkäkameralla. Mitä tahansa tapahtuukin, se kuvataan ja annetaan kaikelle kansalle tiedoksi nettiin – joko valokuvana tai livepätkänä. Mitä ihmeellisimpiä juttuja on kuvattu ja julkaistu verkossa. Jouluna moni jopa tuijotti näyttöruudulta ruokakaupan kassahihnaa muistaakseni pääkaupunkiseudulta kuvattuna. Ostokset vain vilisivät yksi kerrallaan ruudulla ja taustalta kuului kassakoneen äänet. Eräänlaista valvontaa sekin.

Mekin lisäsimme kameroita, koska se on nykypäivää. Hyvä ja asianmukainen valvonta on paras viesti asiakkaalle, että välitämme heidän tavaroistaan. Valvonnan tarkoituksena on tietenkin paljastaa väärinkäytökset. Asiakkaiden tavarat ovat meillä turvassa varkailta. Ja jos jotain sattuu, teemme yhteistyötä poliisin kanssa. Poliisi selvittää rikokset, me annamme heille todistusaineiston eli sen pätkän valvontanauhasta, josta selviää, miten rikos tapahtui. Näin olemme jo muutaman kerran tehneet ja näin teemme vastaisuudessakin.

Me teemme siis tiiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Poikkeauksetta valvontakameroiden nauhat ovat olleet hyvä apu syyllisten etsinnässä.

Haluan kuitenkin korostaa, että kirpparilla varkauksia sattuu vähemmän kuin ihmiset luulevat. En vähättele pienintäkään varkautta, sillä olen ottanut kiinni rötöstelijän, joka jäi kiinni alle euron tuotteen kähveltämisestä. Surullista ja ikävää, mutta sekin varkaus meni poliisin tietoon.

Haluan kuitenkin tässä kohtaa muistuttaa, että suurin osa pöydästä ”hävinneistä” tavaroista seilaa muualla kirpparilla. Ne eivät välttämättä ole joutuneet varkaan saaliiksi. Kehotan kaikkia pöydänlaittajia aina tarkistamaan kassojen edustalla olevan palautuspisteen, josta kadonneet tavarat yleensä löytyvät.

Mutta takaisin valvonta-asioihin. Valvontakameroita kirpparilla on ollut pitkään, mutta nyt siis päivitimme koko systeemin huipputekniikalla. Investointi oli mittava mutta kannattava, sillä uskon, että pelkästään kameroiden läsnäolo ja tietoisuus niistä vähentävät rikollisuutta. Taparikolliset välttävät paikkoja, jossa tietävät olevan tehokkaan seurantajärjestelmän.

Täytyy myöntää, että kameroiden asentamisen jälkeisinä päivinä tunsin liikkuvani töissä kirpparilla kuin Big Brother -talossa. Isoveli valvoi ja seurasi jokaista liikettäni – vaikka itsehän niin olin halunnut. Huomasin hieman esittäväni kameroille, ihan kuin joku olisi kameran takana ohjaamassa näytelmää. Onneksi tunne meni pian ohi ja tällä hetkellä en edes muista kameroiden läsnäoloa muuta kuin kassan takana. Siellä meillä on isolla ruudulla jatkuva kameravirta eri puolilta kirpparia, jota seuraamme – ihan livelähetyksenä.

Kamerat siis valvovat sekä lisäävät turvallisuuden tunnetta. Voimme seurata kassalta kaikkea epäilyttävää suoraan kameroista. Yleensä päivät kuluvat ilman selkkauksia ja hyvä niin. Ihmisiä tulee ja menee, tavara vaihtaa omistajaa, kassakoneet kilisevät ja pöydänlaittajat tekevät hyviä tilejä. Se on meidän arkipäiväämme kirpputorilla ja yrittäjänä tee kaikkeni, että näin on jatkossakin.

Lisäämällä valvontaa panostamme turvallisuuteen. Kaikki tämä tapahtuu taustalla asiakkaiden ja shoppailun hyväksi. Teemme kaikkemme hyvän kirpputorikokemuksen takaamiseksi kaikille asiakkaille!

Turvallista syksyä!

Milla, yrittäjä

Recommended Articles