Helmikuussa, tulevana ystävänpäivänä, kirppari juhlii 15-vuotista taivalta. Merkkipaalu on sen verran tärkeä, että sitä juhlitaankin kunnolla. Oikeastaan jo edellisenä lauantaina eli 9.2. pistetään ranttaliksi koko päivän ajaksi. Järjestämme nimittäin ”Ennennäkemättömän karkkisateen”. Sillä nimellä juhlapäivää kutsutaan ja nimensä mukaisesti asiakkaat saavat nauttia tasatunnein ilmaan lentävistä lakupötköistä, suklaapatukoista ja karkkipusseista. Pistetään suut makeaksi ja muikistellaan lievässä sokerihumalassa koko päivä!

Siitä tulee hauskaa, enkä ole kuullut tämänkaltaisesta juhlinnasta muualla! Aina on keksittävä uusia tapoja ilahduttaa asiakkaitamme ja nyt siis hullaannutaan makeissateesta.

Toivon, että tutut ja tuntemattomat kirppisasiakkaat tulevat mukaan nauttimaan synttärikemuistamme. Aloitamme heti aamulla kello yhdeksän. Silloin lentävät ensimmäiset karkit. Sitten pidetään tauko ja kymmeneltä on seuraavan karkkisateen vuoro. Tätä jatkamme tasatunnein koko aukioloajan, viimeinen karkkipilvi lentää kello kolme iltapäivällä. Kannattaa tulla hulinaan mukaan.

Väkeä on siis odotettavissa. Nyt on pöydänlaittajillakin hyvät apajat, sillä ostavia asiakkaita on taatusti liikkeellä. Vielä on muutama pöytä varattavissa, mutta nyt täytyy olla jo nopea!!

Kun katselen kulunutta 15 vuotta taaksepäin, uhkun tyytyväisyyttä. Olen saavuttanut sen, mitä tavoittelin, eli monipuolisen kirpputorin hyvällä paikalla.

Tosin yritystä perustaessani Mäkirinteentien vanhalle hallille en heti ajatellut, että tästä tulisi pitkäaikainen ja mielenkiintoinen bisnes, melkeinpä elämäntehtävä. Lähdin yrittäjäksi toki vakailla tuumin, mutta kokeilunhaluisesti. Uppouduin yrittämiseen ja kirppismaailmaan kuitenkin niin kokonaisvaltaisesti ja yllättävän nopeasti, että se imi totaalisesti mukaansa. Periksiantamaton luonteeni vielä varmisteli, että kun tämä tie on valittu, niin sitä kuljetaan täysillä.

Kuluneisiin vuosiin on mahtunut monenlaista sattumusta ja tapahtumaa. Jos kysyisin lapsiltani, millaisia nämä vuodet ovat olleet, niin aikuinen poikani sanoisi todennäköisesti, että elämä on ollut pelkkää kirppistä. Viisivuotias tyttäreni sen sijaan jo uumoilee elämäntehtäväkseen kirppistädin uraa. Toisena vaihtoehtona on taitoluistelija! Onneksi nuorimmaiseni nauttii kirpparilla touhuilusta aivan yhtä paljon kuin minä itse!

Myönnän – vuodet ovat olleet työntäyteisiä. Kunnon lomajaksoja en ole pitänyt, mutta toisaalta pienellä irtiotollakin on ollut rentouttava vaikutus. Tätä on vaikea myöntää, mutta kai se on tehtävä: taidan elää tälle työlle! Se on antanut niin paljon, on ollut upeaa kehittää kirppistoimintaa Pirkanmaalla. Kohtaamiset asiakkaiden kanssa ovat merkinneet minulle paljon ja pitkäaikaisten vakiasiakkaiden kanssa olen elänyt niin iloja kuin surujakin. Toivottavasti näin on jatkossakin.

Vielä on siis monta ideaa takataskussa, eikä kirppis suinkaan ole vielä valmis. Laakereille ei jäädä lepäämään, vaan koko ajan kehitetään kirppistä eteenpäin. Paras tapa on edetä pienin askelin, kuulostella ajan trendejä ja asiakkaiden mieltymyksiä. Esimerkiksi täyshoitola on ollut supersuosittu ja siitä olen iloinen. Silti normipöydät pitävät pintansa: osa asiakkaista haluaa tehdä kaiken, toiset haluat päästä vähemmällä. Jokaiselle siis makunsa mukaan!

Iso kiitos 15 toimintavuodesta kuuluu siis asiakkaille. He ovat ottaneet Pirkan kirpputorikeskuksen omakseen: siellä viihdytään myyjinä ja ostajina. Iloista puheensorinaa on mukava kuunnella, kun tutut tapaavat toisiaan kirpparin kahvilassa. Juttu luistaa ja ilmeet ovat tyytyväisiä.

Tässä vaiheessa on hyvä kiittää myös henkilökuntaani. Meillä on mahtava tiimi!

Yhteistä karkkisadetta ja juhlimista odotellessa!

Milla, yrittäjä

Recommended Articles