Kirppiksellä pidettiin yökirppis jo 12. kerran. Perinteitä siis löytyy, homma keksittiin vanhalla hallilla ihan spontaanina ideana. Aluksi yökirppis pidettiin melko pienimuotoisena, mutta koska suosio oli heti innostunut, monena vuonna yökirppistä pidettiin jopa kahtena perättäisenä viikonvaiheena. Ajankohta on aina ollut marras-joulukuu, vuoden pimein aika. Muistuupa mieleeni kerta, jolloin pakkasta oli niin hurjasti, pitkälti toistakymmentä miinusastetta, että jännäsimme työporukan kanssa tuleeko yökirppikselle ketään!

Mutta aina on riittänyt porukkaa. Jopa heti tuhopolton jälkeen, kun avasimme uuden kirpparin tässä nykyisessä kiinteistössä mutta pienemmissä tiloissa, pidimme yökirppiksen.

Näissä tiloissa yökirppis on aina pidetty yhden illan juttuna. Pikku hiljaa tapahtumasta on kehkeytynyt iso markkinaponnistus black fridayn tapaan. Yökirppiksellä on monena vuonna käynnistetty joulusesonki, kuten tälläkin kertaa perjantaina 23.11. Kirppis oli auki aamukymmenestä puoleen yöhön asti.

Oli sydäntä lämmittävää nähdä, miten tupa täyttyi väestä tungokseen asti jo ennen kuutta. Lapsiperheet parveilivat kirpputorin käytävillä odottaen joulupukkia. Pukki onkin ollut yökirpparin vetonaula jo useana vuonna. Pukki juttelee lasten ja perheiden kanssa, jakaa makeisen ja toivottaa hyvän joulun alkaneeksi. Monelle pikkunassikalle kirpparin joulupukki on joulunalun ensimmäinen tapaaminen tuon jännittävän punanutun kanssa. Siinä on hyvä kertoa joulun lahjatoiveet Korvatunturille vietäväksi.

Tänä vuonna joulupukin lisäksi lapsia ilahdutettiin ilmaisella lahjalla. Oli meinaan kuhinaa parin ostoskärryn läheisyydessä, kun lapset saivat penkoa itselleen mieleisen pikkujoululahjan.

Ilmaisten pikkujoululahjojen lisäksi tarjottiin yökirppisväelle kahvit ja mehut sekä keksit ja karamellit. Ruuhkatunneilla iltakuudesta iltayhdeksään kahvinkeitin porisi koko ajan. Kolme viimeistä yökirppistuntia ruuhka tasoittui, mutta koko ajan kirpparilla kävi porukkaa puoleen yöhön asti. Tavara vaihtoi omistajaa ja tehtiin hyviä löytöjä! Varmasti moni löysi tavaraa jo pukinkonttiin!

Lahjakortti kirpparille –
mainio idea jouluksi

Päätimme tänä vuonna kirppiksellä tehdä joululahjojen ostamisesta todella helppoa. Kirpparilta voi nimittäin ostaa lahjakortin, jolla muistaa läheisiään. Lahjakortilla voi tehdä ostoksia, joko yhdellä kertaa tai osissa. Sillä voi myös varata kirppispöydän. Tai molempia.

Lahjakortin on kirpparilta voinut hankkia aina, mutta tänä vuonna siihen panostetaan toden teolla. Sitä on kyselty paljon ja olemme huomanneet, että moni asiakas haluaa vaihtaa materiaalisen lahjan johonkin muuhun.

Ovatko joulutraditiot muuttumassa? Ehkäpä. Jos joululahjojen ideapankki on ammennettu tyhjäksi, pitää keksiä jotain uutta. Yksi asiakas kehui, että oikeastaan lahjakortin antaminen on ekoteko, sillä kun ihmisellä on kaikkea, häntä ei voi enää muistaa materialla. Silloin voidaan lahja kääntää nurinperin: lahjoittaa kirppispöydän hinta, niin ystävä voi luopua tavarasta. Uudenlainen ja virkistävä näkemys joulusta, sanoisin!

Kirppari on muuten oiva paikka keksiä joustavasti kaikenlaista asiakkaita ilahduttavaa touhua. Tänä vuonna jo alkusyksystä kyseltiin, että onhan joulun alla varmasti saatavilla erillisiä käsityöpöytiä. No pakkohan niitä oli laittaa. Eli isomman hallin sivuhuoneessa on monta edullista myyntipaikkaa käsitöille.

Käykäähän katsomassa, millaisia luomuksia asiakkaamme ovat tehneet. Sieltä löytyy niin kudottuja sukkia ja vanttuita kuin muitakin taidonnäytteitä. Niitä voi hankkia lahjoiksi tai itselle arkikäyttöön, miten kukin haluaa.

Itsekin pyörähdän päivittäin ihastelemassa, miten käsityöpöydät täyttyvät. Millaista kekseliäisyyttä on tänä vuonna tarjolla, miten paljon asiakkaat ovat nähneet vaivaa myyntituotteiden eteen. Kotimainen käsityö on nykypäivänä yhä arvostetumpaa, sen huomasin jo Suomen Kädentaidot -messuilla Pirkkahallissa. Hyvä näin!

Tunnelmallista joulunodotusta!

Milla, yrittäjä

Recommended Articles