Kun ensimmäisen kerran saa siristellä silmiään kunnon auringonpaisteessa, herää ihanan kutkuttava toiveajatus: kesä on tulossa sittenkin. Tämä talvi tuntuikin yllättävän pitkältä. Juuri kun lumi näytti sulaneen, tulikin takapakkia ja uutta lunta satoi useaan kertaan. Lapset tietenkin iloitsivat lumesta, mutta ainainen pihan kolaaminen vielä maaliskuun puolivälissä sai minut ja monen muunkin sadattelemaan: lunta tuli jo riittävästi tämän talven osalta.

Mutta nyt näyttää hyvältä. Lumi sulaa hurjaa vauhtia. Asfaltti näkyy ja pian saamme ihastella leskenlehtiä ojanvarsilla. Keltainen on kevään väri. Miten sitä ihminen ilahtuukaan ensimmäisistä luonnonkukkasista. Samaan tapaan kuin leskenlehti nousee ensimmäiseksi eteläisille ojanpientareille aurinkoa etsien, ihminenkin kokee valon ja keltaisen värin sielun elvyttäväksi. Keväällä ihminen herää talven horroksesta ja saa uutta virtaa.

Välikausi näkyy myös kirpputorilla. Enää ei kannata tuoda toppavaatteita, talvisaappaita eikä luistimia myyntiin. Ne eivät kulje. Ehkä joku satunnainen asiakas saattaa miettiä ensi talvea ja hamstrata lapselleen hyvän ja edullisen haalarin, mutta pääsääntöisesti ihmiset ajattelevat tämän hetken kelejä tai elävät jo voimakkaasti tulevassa kesässä.

Kannattaa siis tuoda myyntiin välikautta ja kevättä. Kuravaatteet ja kumisaappaat tekevät nyt kauppansa. Ne kannetaan heti ulos, kun ehtivät tulla myyntiin pöytiin. Niitä haetaan oikein urakalla.

Lastenvaatteet kiertävät hyvin, koska aina uuden vuodenajan alkaessa lasten vaatetus ja tarvikkeet on mietittävä uudelleen. Kaikki tuntuvat jäävän pieneksi yhtä aikaa: kengät, sisävaatteet ja ulkovaatteet. Koko repertuaari on uusittava usein, joten kirpparilla sen voi tehdä edullisesti. Jos lapsia on enemmän kuin yksi, kuluerä on melkoinen, jos kaiken hakee uutena kaupasta. Kirpparilla sen sijaan voi empimättä ostaa ison kasan uuden vuodenajan hyväkuntoisia vaatteita sopuhintaan.

Vinkki pöydänlaittajille: nyt on todellakin paras aika tuoda myyntiin kaikki pieneksi jääneet kevätsesonkin vaatteet ja tuotteet. Ne myydään pois vauhdilla. Ja kesääkin kannattaa jo ennakoida. Sen sijaan unohda jo talvi ja toppa.

Myös sisutustavarat kulkevat hyvin. Ilmeisesti kevät nostaa suurimmassa osassa ihmisissä tarpeen uudistaa ja uudistua. Koti onkin palkitseva kohde ostaa uudet verhot, uusia sohvatyynyt tai hankkia iloinen,värikäs pöytäliina. Sisustustavaratoita hankitaan kirpparilta aina vuodenajasta riippumatta, mutta keväällä ehkä kaikkein eniten. Ja veikkaan, että suurin osa sisustukseen liittyvistä ostoksista on heräteostoksia. Jokin ihana väri tai esineen kaunis muoto herättävä ostohalut.

Itse odotan tällä hetkellä, että takapihalta sulavat lumet ja saan pitää takaoven auki ilman, että kylmää ilmaa virtaa sisään. Mikä raikkaus! Äiti aina varoittaa, että pureva kevätilma on petollisin. Mutta ei enää millään jaksaisi varoa flunssia ja vilustumisia. Joko saa ajatella bikinikelejä?

Milla, yrittäjä

Recommended Articles