Kirpparin täyshoitolan suosio yllätti minut totaalisesti. Luulin tuntevani asiakkaiden tarpeet kirppisammattilaisena tarkasti, mutta silti ällistyin täyshoitolan saamasta huomiosta ja kiinnostuksesta. Ihmiset haluavat täyspalvelua ja sitähän täyshoitola on!

Ihan uudesta ideasta ei ole kyse, sillä kokeilimme täyshoitolaa jo yli kymmenen vuotta sitten mieheni kanssa nuorina kirppisyrittäjinä. Vanha kirppishalli (se joka tuhopoltettiin) oli toiminut muutaman vuoden ja keksimme hakea myyntiin tavaraa ihmisten kotoa ja hinnoitella ne myyntiin. Kiertelimme autolla iltaisin pitkin Pirkanmaata ja hamstrasimme myyntitavaraa. Olihan se melkoista seikkailua, mutta loppujen lopuksi huomattiin, että helpommalla pääsi, kun asiakkaat toivat itse tavarat myyntiin. Hiljalleen täyshoitolapalveluista luovuttiin.

Mutta nyt näköjään täyshoitolalle on taas tarvetta. Siksi päätimme rakentaa erilliset pöydät täyshoitolalle.

Näin täyshoitola toimii:
* Varaa täyshoitolapöytä. Pöydän voi varata yhdeksi jaksoksi (6 päivää) kerrallaan.
* Tuo tavarat kirpparille.
* Me hinnoittelemme tavarat ja laitamme ne pöytiin. Tarvittaessa laitamme tuotteisiin hälyttimet (sisältyvät diiliin).
* Täydennämme pöytää koko ajan.
* Lopuksi sinä haet myymättä jääneet tavarasi pois (toivottavasti niitä ei jää) ja nostat tilisi. Täyshoitola toimii fifty–fifty-periaatteella eli sinä saat myynnistä puolet ja kirppis puolet. Muita kuluja ei ole!

Kenelle täyshoitola soveltuu?
Täyshoitola sopii kiireiselle ihmiselle, joka ei halua / viitsi / osaa / jaksa hinnoitella.

Mikä on täyshoitolan idea?
Täyshoitolan idea on se, että asiakas tuo tavarat ja ne hinnoitellaan täyshoitolaan myyntiin niin, että ne menevät varmasti kaupaksi. Otan esimerkiksi mummon vanhan lasiesineen, jonka asiakas tuo myyntiin täynnä muistoja lapsuudesta. Asiakkaan mielestä lasiesine on ainakin kympin arvoinen. Minä kirppisyrittäjänä tiedän, että siitä saa korkeintaan vitosen. Siispä esine laitetaan myyntiin sillä hinnalla, että se menee kaupaksi. Polkumyyntiin ei tietenkään lähdetä, sehän on selvä.
Kirppisyrittäjän ammattitaidolla kyllä tiedän, millä hinnalla tuotteet menevät kaupaksi.
Tavoitteena on, että myydään pöytä tyhjäksi vielä samana päivänä!
”Tavarat liikkumaan!” Se on täyshoitolan motto!

Tässä muutama ohje täyshoitolaan tavaraa tuoville asiakkaille:

* Tuo tavarat avoimessa kassissa, siististi pakattuina, vaatteet puhtaina ja silitettyinä. (jätesäkkitavaraa emme hinnoittele eikä kirpparilla ole silityspalvelua.)
* Tuo vain hyvää tavaraa. (Emme hinnoittele rikkinäisiä/likaisia tavaroita. Täyshoitola ei ole tavaran kiertokulussa varaston ja kaatopaikan välivaihe, vaan täyshoitolaan kelpaa vain kelvollinen tavara.)
* Luota kirpparin ammattitaitooon. Täyshoitolassa haetaan asiakkaalle TUOTTOA! Tavarat myydään nopeasti eikä niitä turhaan makuuteta kirpparilla. Kirppari osaa hoitaa hommansa ja sinä teet hyvän tilin!
* Kirppari hoitaa pöydän siivouksen ja täyttämisen täyshoitolajakson aikana. Kaikkia tuotteita ei viedä pöytään kerralla. Hyvä tuotemäärä yhdelle jaksolle on pari Ikean säkkikassia.

Näillä ohjeilla onnistumme. Pistetään tavara kiertämään täyshoitolassa. Tervetuloa!

Milla, yrittäjä

Recommended Articles